Peuterviering

Voor de peuters (2 t/m 4 jaar) is er af een toe een speciale peuterviering. Elke peuterviering heeft een thema, ontleend aan de bijbel. Iemand vertelt een passend verhaal, het thema wordt speels uitgewerkt en er wordt geknutseld. Vaders en moeders mogen soms ook iets zeggen of doen. Eenvoudige liedjes worden gezongen en de dominee spreekt een gebed uit.
De peutervieringen worden door een groepje ouders en een van de dominee's voorbereid.  Na afloop is er limonade, koffie, thee en zelfgebakken koek.
Contactadres voor de peutervieringen: ds. Harmen Jansen

 

Zondag 26 juni ging het over 'Kijk eens, wat mooi!'
Het thema was: ‘Kijk eens...wat mooi!’ Over hoe mooi alles in elkaar zit, wat God heeft bedacht en gemaakt. We luisterden naar 'Alles heeft de Here God gemaakt' van Elly en Rikkert Zuiderveld en versierden allerlei dieren met kleurtjes, veertjes en stickeroogjes.


Zondag 17 april ging het over 'Samen bouwen'.
Je kunt alleen maar bouwen als je een stevige ondergrond hebt, en eerst de grote en dan pas de kleine stenen op elkaar stapelt.

De kinderen luisterden naar een verhaal, hebben liedjes gezongen en hebben lekker geknutseld. Maud Kleine speelde gitaar.

Zondag 14 februari 2016 ging het over 'Je bent terug!'
Iedereen is wel eens wat kwijt. En een kind wil soms wel eens weglopen. Het verhaal van het feest over de verloren zoon vormde het uitgangspunt van deze speelse viering met onze allerkleinsten.

Zondag 18 oktober 2015 ging het over 'Ik zie ik zie wat jij ook ziet'
Deze keer ging het over het verhaal van de Blinde Bartimeus. Jezus leert ons goed naar onszelf, de wereld en God te kijken. Samen met de kinderen hebben we toverbrillen versiert, waarmee we met een goede blik de wereld in kunnen kijken.

Zondag 14 juni 2015 ging het over 'Kijk, het groeit!'
We keken naar Nijntje die ging zaaien. We luisterden naar het verhaal uit de bijbel over zaadjes die soms wel, maar soms ook niet zo goed willen groeien. En we hebben gezongen en geknutseld.

Zondag 18 januari 2015 ging het over 'Een nieuw begin'
Centraal stond het verhaal van Jona, die in de vis ging maar er ook weer uit kwam. De kinderen mochten allemaal even proberen hoe dat voelt: in en uit een vis kruipen! Spannend natuurlijk. Toen ze weer uit de vis waren gekropen mochten ze prachtige vissen versieren en daarna was er limonade en koffie met iets lekkers erbij.

Zondag 28 september 2014 ging het over 'Zorgen voor'
De kinderen mochten hun knuffel meenemen.

Zondag 18 mei 2014 ging het over 'Een bijzonder visvangst'
Met jonge vissers die heel veel vissen gingen vangen. Er werd een boot gebouwd met dozen, er werden liedjes gezongen en natuurlijk was er limonade, koffie, thee met heerlijke taart en koek.

Zondag 23 maart 2014 ging het over: Schaapje zoek! 
De peuters mochten een eigen knuffel meenemen. Nee, die werd niet kwijtgemaakt Maar zou dat ene beestje dat wel kwijt was, ook door iemand gezocht worden? Of zou iedereen het wel best vinden dat hij weg is?